top of page

Mara Panáček vítězem French Junior Open. K tomu vezeme 2 bronzy

Ve francouzském městečku Wambrechies se konal mezinárodní juniorský turnaj nejvyšší kategorie Super Série French Junior Open. Na turnaji se představili Marek Panáček, Ria Alexová a Míša Čepová. Nejvíce se dařilo Markovi v kategorii B17, kde se bez problémů probojoval až do čtvrtfinále. Zde byl jeho soupeřem pro Marka neoblíbený Adam Goad z Anglie a zápas to byl velmi vyrovnaný, když musel rozhodnout až pátý set. V tom se naštěstí více dařilo našemu hráči a dokázal v něm zvítězit 11/9 a postoupit tak do semifinále. Zde si se svým soupeřem dokázal bez problému poradit 3/0 na sety a vybojoval si tak další finálovou účast. Jeho finálovým soupeřem byl Joshua Jacques Phinera z Francie. Náš hráč začal velmi dobře a získal bez problémů první dvě sady. Velký boj svedli oba hráči o třetí set, který trval přes 20 minut a jeho konečný stav byl 15/13 ve prospěch našeho hráče. Pro Maru to tak znamenalo celkové vítězství na tomto prestižním turnaji.


Další naše hráčka Míša Čepová se představila v G19 a v prvních dvou kolech si připsala 2 vítězství, což znamenalo postup do semifinále. Bohužel, zde ji vystavila stopku Alina Bushma z Ukrajiny, na kterou naše hráčka nenašla recept a prohrála 0/3. V následném boji o třetí místo se utkala se španělskou hráčkou Sofií Mateos. První dva sety dokázala vyhrát Míša shodně 12/10. V následných dvou však úřadovala soupeřka, a tak musel rozhodnout až set pátý. Po dvou prohraných setech se Míša dokázala vrátit zpátky na vítěznou vlnu a vyhrát pátý set 11/5. Celkově to tak znamenalo 3. místo pro naši hráčku.


Poslední naše zástupkyně Ria dokázala taktéž vybojovat pódiové umístění, když v kategorii G15 dokázala zvítězit v prvních dvou zápasech shodně 3/1 na sety a postoupit tak do semifinále. Zde svedla velký boj se svojí belgickou rivalkou Chloé Crabbé. Zápas byl hned od začátku velmi vyrovnaný a rozhodovaly koncovky setů, což vyústilo až do stavu 2/2 na sety. Poslední pátý set však dokázala získat na svoji stranu soupeřka a to 9/11. Ria se tak musela smířit s bojem o 3. místo. V tom si pak následně spravila chuť a po jednoznačné výhře 3/0 na sety nad Marií Arseniev z USA obsadila celkové 3. místo.


Všem hráčům gratulujeme k suprovým výsledkům.

bottom of page