top of page

Z MČR juniorů 2018 vezeme 2 tituly, 2 stříbra a 1 bronz

Poslední den MČR juniorů 2018 začal skvěle, když hned v úvodním finálovém zápase získala titul v kategorii G13 Ria Alexová. Ta si velmi hladce poradila s Kájou Šrámkovou. Ria se následně později odpoledne představila i ve finále G15 proti Tamaře Holzbauerové. Ria dřela a dělala maximum, ale na svou výrazně starší soupeřku recept nenalezla a k titulu přidala stříbrnou medaili ze starší věkové kategorie.


Druhý titul přidala Míša Čepová v nejstarší a nejprestižnější kategorii dívek do 19 let. Míša si ve finále suverénně poradila s Terkou Šlehoferovou a radovala se tak ze svého prvního titulu mezi nejstaršími.


O další dvě medaile se postaral Marek Panáček, který se nejdříve utkal s Viktorem Byrtusem o titul v kategorii B17. Mara Panáček stejně jako Riana dřel, ale na kurtu byl vládcem Viktor, který se radoval ze zaslouženého titulu. Marek se pak mohl koncentrovat na očekávanou bitvu o třetí místo v B19 s Benym Bergelem. Mara si nakonec ve velmi vyrovnaném zápase se soupeřem poradil a radoval se tak ze zisku bronzu a to v pouhých 15 letech.


Blízko medaili byla i Verča Vejrostová v kategorii G15. Ve výborném zápase s Vendulou Boháčovou se několikrát dokázala vrátit do hry, ale nakonec byla na kurtě tou smutnější. Vendula zvítězila 3/1 na sety, ale Verča určitě nezklamala. V kategorii G17 ji byl nedělní zápas skrečován a tak obsadila konečné 11.místo.


Neúspěšný boj o bronz svedla i Terka Zdubová v G19. Terčinou soupeřkou byla Denisa Rohunová. Terce se bohužel až na pár světlých výjimek zápas nevyvedl a prohrála jej 0/3 na sety a stejně jako Verča i ona brala nepopulární bramborovou medaili.


O bronz měla hrát i Ella Pelikánová v G11. Elle se bohužel udělalo nevolno a díky nepříjemným střevním potížím musela zápas skrečovat. Obsadila tak tedy stejně jako loni 4.místo. V G13 již včera obsadila konečné 11.místo.


Díky střevní viróze sestry se bohužel k poslednímu zápasu nemohl postavit ani její mladší brácha Max. Ten tedy po skreči obsadil ve svých 6 letech krásné 14.místo.


Již včera pak turnaj zakončila 10.místem v kategorii G13 Bětka Obrdlíková.


Z předvedených výkonů a výsledků máme velikou radost a k maximální spokojenosti chybělo snad jen trochu více štěstí v prohraných zápasech o 3.místo. Je třeba poděkovat i trenérskému týmu ve složení Honza Břeň, Roman Švec a Tomáš Breicetl nebo-li Agent. Všichni tři aktivně fandili, radili a dělali maximum pro úspěch nejen na MČRJ, ale i během přípravného období. Poděkování patří i manažeru Radimu Švecovi, který našim juniorům zajišťuje skvělé finanční podmínky.


Supr práce!


Fotogalerii z turnaje naleznete na stránkách a facebooku squashpage.net


Kompletní výsledky turnaje naleznete zde:


bottom of page