top of page

MČR mužů, žen a masters - 1 bronz, 9 top ten umístění

Po výsledkově absolutně nepovedené sobotě se prakticky všichni naši hráči dokázali vzpamatovat a v neděli navázali na skvělé páteční výsledky. Je tedy pozitivní, že všichni naši hráči MČR nezabalili a i v neděli se porvali o co nejlepší výsledky, které nakonec přinesly jeden bronz v podání Dana Mekbiba mezi muži a dále 7 umístění v top 10, což je velký úspěch. Velký podíl na tom má i práce našeho fyzioterapeuta Dana Kratochvíla, který se snažil po celý víkend dávat hráče a hráčky zpět do pořádku, za což mu patří velký dík! Kvalitní práci odvedli i naši trenéři Roman Švec, Tomáš Breicetl a vždy dobrý zápasový coach Radim Švec. Dík patří i četnému brněnskému fanklubu, který si našel cestu do Prahy a naše svěřence po celý průběh turnaje podporoval!


Jak už bylo řečeno, o jedinou medaili se postaral Dan Mekbib mezi muži! Ten byl sice po sobotě hodně psychicky a hlavně zdravotně zničený, ale nakonec se dokázal na zápas o 3. místo s Petrem Martinem zkoncentrovat a podal svůj nejlepší výkon na turnaji. Dan po kurtu doslova létal, nevynechal jediný volej, jedinou příležitost k útoku a hlavně nedal Petrovi jediný míček zadarmo! Výsledkem byla až překvapivě hladká výhra 3/0 a odměna v podobě bronzové medaile. Dan tak navázal na 3 bronzy z předešlých 3 ročníků a i když se jedná o skvělý výsledek, i Dan už by se určitě velice rád podíval do republikového finále!


Na 5. místě se umístil Martin Švec, který si hladce poradil s Davidem Zemanem. Martinovi tedy nakonec obhajoba finálové účasti nevyšla, ale alespoň si tedy vše vynahradil v bojích o páté místo. Každopádně Martin pohlížel výsledkově výše a věříme, že to pro něj, stejně jako pro Dana, bude dobrá zkušenost do budoucna.


Na sedmé pozici skončila Kristýna Vykouřilová. Ta si v závěrečném zápase poradila hladce 3/0 s Terezou Elznicovou a slaví tak své historicky nejlepší umístění na MČR žen! Doufejme, že to bude pro Kristýnu motivace do budoucna a i nadále bude trénovat a pokoušet se dostat výše a výše!

Sedmý skončil i Ondra Uherka. Na toho čekal v boji o 7. místo těžký soupeř Viktor Byrtus, který Ondru nedávno porazil a uštědřil mu dokonce i kanára. Zápas patřil v neděli k těm vůbec nejhezčím a nejdramatičtějším. Naštěstí pro našeho borce měl sladkou příchuť vítězství a tak se po tuhém boji a výhře 3/1 mohl radovat právě Ondra. I ten ale pomýšlel výše a ve čtvrtfinále mu nechybělo moc k tomu, aby se i on vůbec poprvé představil v semifinále.


Deváté místo získal v souboji dvou klubových hráčů Jan Ryba, který si až překvapivě hladce poradil s Michalem Jadrníčkem 3/0 na sety. Pro Honzu to tak byla alespoň malá výsledková náplast po pátečním osmifinálovém nezdaru s Davidem Zemanem. To Michal Jadrníček sice nebude spokojen se svým nedělním výkonem, ale 10. místo určitě není zklamáním. Ba naopak by se dalo říct, že nechybělo mnoho a porazil finalistu Solnického.

Na skvělém až šokujícím 10. místě skončila i Verča Šromová. Ta nejenže vůbec poprvé na MČR vyhrála zápas v hlavní soutěži, ale po dvou pětisetových bitvách si zajistila i historickou účast v top 10! V zápase o 9. místo sice nestačila na skvěle hrající Natálii Babjukovou v poměru 0/3, to ji však určitě nemrzelo a bylo vidět, že z Verči číší nadšení a radost z předvedených výkonů!


Na 15. místě se po výhře nad Petrou Václavkovou umístila Terka Zdubová. Bylo to Terčino 1. MČR a tak musí být s výsledkem více než spokojena, kdy sbírala hlavně cenné zkušenosti!


Mistry ČR pro rok 2017 se stali Jan Koukal a Zuzana Kubáňová! Záznam z bojů o medaile na skleněném kurtě můžete sledovat v pondělí 6.3.2017 v 21.05 na ČT Sport. Pokud tento přenos nestihnete, budou následovat i reprízy!


Mezi masters se našim dařilo tak střídavě. Mirek Ryba bohužel nedokázal uspět ani v jednom zápase a v kategorii mužů nad 50 let se umístil na 12. místě. Stejně jako Mirek ani Dana Ondrejová nedokázala zvítězit v žádném svém zápase v kategorii žen nad 35 let a patří jí 6. místo. Asi největším zklamáním byl neúspěch Pavla Krajsi v kategorii mužů nad 55 let. Pavel se sice necítil úplně fit, ale sedmé místo rozhodně nebylo výsledkem, na který před turnajem pomýšlel. Asi nejspokojenější nakonec byl Tomáš Havlík. Ten se na MČR mužů nad 35 let kvalifikoval na poslední chvíli a navíc zahrál velmi solidně. Konečné 11. místo je pro Tomáše velkým úspěchem!


Na mistrovství nás v pozici hlavního rozhodčího reprezentoval i Roman Švec, který odpískal obě finálová utkaní, zápas žen o 3.místo a několik dalších důležitých utkání!


Fotogalerie zde:


Kompletní výsledky naleznete zde:


Výsledkový report na stránkách ČASQ zde:

bottom of page