top of page

Belgian junior open 2016

Máme zlato a dva bronzy z Belgie!

V prvním listopadovém víkendu se hrál další z turnajů evropské tour nejvyšší kategorie, Belgian Junior Open 2016. Náš Squash Viktoria v Bruselu reprezentovalo celkem 8 juniorů. Nejlepším výsledkem se může pyšnit Marek Panáček, který získal svůj první titul na turnaji téhle kategorie. Ve finále chlapců do 15ti let oplatil porážku z předešlého vzájemného duelu Francouzi Toufiku Mekhalfimu po více jak hodinové bitvě 3:2! Krásnou bronzovou medaili vydřela Michaela Čepová, která nestačila v semifinále na Fleur Maas (NED). Spravila si však chuť tím, že v boji o třetí místo jednoznačně přehrála Ciaru Richards z Irska 3:0. Neztratila se ani naše hráčka žijící na Slovensku Klára Köhlerová. Podobně jako Michaela i ona našla přemožitelku až v semifinále - Terezu Širokou, které podlehla 2:3. Chtěla však stupně vítězů a to sí ji povedlo, když porazila Francouzku Ninon Lemarchand 3:1.

Umístění dalších našich zástupců je následující: Ella Gálová 6., Vojtěch Ryba 6., Riana Alexová 7., Tereza Zdubová 15. a Filip Šipoš 45. místo.

Naši hráči zde předváděli skvělé výkony a je třeba všem pogratulovat! Držíme palce, aby i nadále neztráceli trpělivost v tréninku a doufejmě, že přijdou další skvělé výkony a s nimi i výsledky!

Za výpravu trenér Jan Břeň

bottom of page